Hyper-V Sanallaştırması Bölüm-2 Hyper-V Konsoluna Genel Bakış

HYPER-V makalelerimize devam ediyoruz. Bir önceki makalemizde Hyper-V sanallaştırmasını başarılı birşekilde sunucumuza kurmuştuk.

Hyper-V sanallaştırma yazılımını kurduktan sonra sunucumuz üzerinde yönetici araçları kısmından “Hyper-V Manager” ı seçerek yönetim arayüzüne ulaşabiliriz.

 

 

Hyper-V yönetim ekranı üç bölümden oluşmaktadır. Soldaki bölüm hyper-v yüklü ana sunucuyu yada sunuculara göstermektedir. Bu bölümden “Hyper-V Manager” ın üzerine sağ tıklayıp “connect to server” ile başka hyper-v yüklü sunucularada bağlanabiliriz. Ortadaki ikinci bölüm, sunucumuz üzerinde kurulu sanal sunucuları göstermektedir. Burdan bu sanal sunuculara bağlanıp ayrı bir ekranda yönetebiliyoruz. Son bölüm olan üçüncü bölümden ise hem hyper-v nin hemde yaratmış olduğumuz sanal sunucuların ayarlarını yapabiliriz. Sanal suncuları açıp kapayabilir , silebilir yada isimlerini değiştirebiliriz.

Hyper-V Ayarlarına Genel Bakış:

Sanallaştırma aracımızı kurduktan sonra  hyper-v konsolundan genel ayarlarına bakmamız gerekiyor.

 

 

Bir önceki başlıkta belirtildiği bu ayarlar hyper-v konsolunda en sağdaki üçüncü bölümden yapılmaktadır. Ayarları yapabilmek için “Action” bölümü altındaki seçenekleri kullanabiliriz.


İlk seçenek olan “New” i seçersek eğer üç seçenek çıkacak karşımıza. Bunlardan “virtual machine” ile yeni işletim sistemlerini kurabiliriz. Ayrıntılı kurumunu bir sonraki bölümde yapacağız. İkinci seçenek olan “hard disk” kısmından ise mevcut sanal sunucularımız için sanal hard diskler oluşturabiliriz. Bu sanal hard diskleri yaratmış olduğumuz sanal işletim sistemlerine ekliyebiliriz.

Paylaş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *